V sobotu se konal shodou okolností již 6. ročník tohoto závodu, který patří do Frýdecko-Místeckého běžeckého poháru. Závod je pořádán atletickým oddílem Frýdek Místek ve spolupráci s obcí Baška a běhá se okolo přehrady v Bašce, muži 6km (2 kola), ženy 3km (1 kolo).
Závod proběhl za slunečného počasí a za odměnu dostal každý v cíli krásné běžecké tričko, birell, tatranku a teplý čaj a to vše za 70,-Kč startovného! + tombola! Můj čas 20:06, 2. místo v kategorii a 7. celkově.
Letos jsem zvolil z počátku volnější tempo a zkusil tady porazit bráchu Vladana v mé kategorii, protože tady vyhrává on, ale ani to nemělo vliv na výsledek závodu, ani na celkové pořadí a brácha mě tady zase porazil v čase 20:00, příště to zkusím zase jinak .
Do Bašky přijela vyklusat po Košickém maratónu i Petra Pastorová, když si svou kategorii vyhrála a celkově byla druhá v čase 10:16 za Ivetou Raškovou 10:00. Na startu byla i Jana Kilarová, doběhla na 8. místě za 13:13 min. Další z naších Roman Slowioczek vyhrál svoji kategorií časem 22:20 a na 4. místě doběhl Ladislav Březina za 26:00 min.
Byla se mnou i dcera Lucka Stejskalová a běžela 500m – ve své kategorii 2009-2010 byla 10. z 27. dívek. Určitě doporučuji si v příštím roce tento závod zaběhnout .
Daniel Šindelek
Objevte kouzlo české kuchyně s kuchařem roku 2019/2020 Vojtěchem Petrželou. 4 chodové letní menu s dezertem a neomezenou degustaci dobrého vína.
Vojtěch Petržela – kapitán národního juniorského týmu Asociace kuchařů a cukrářů ČR a česko-slovenského týmu v carvingu. Stal se absolutním vítězem světového poháru v carvingu, vítězem mistrovství světa ve Stuttgartu (2017), je nositelem dvou zlatých medailí z kuchařské olympiády v Erfurtě (2016), dvojnásobným vítězem Mezinárodních juniorských šampionátů v letech 2017 a 2018 a nositelem titulu Kuchař roku 2019/2020.
Vojtěch Petržela sestavil letní menu, o němž budete ještě dlouho vyprávět:
Křupavé těsto s tatarákem z marinovaného mořského vlka s olivami,
Krém z bílého chřestu s marinovaným chřestem a uzeným lososem,
Kachní prso se slaninovou marmeládou, křenovou pěnou a řepou,
Ananasový crumble s pistácií a kokosovým jogurtem.
Spolu s Vojtěchem Petrželou a jeho citem pro vyvážení ingrediencí se ocitnete blízko gurmánskému nebi. Bude to zkrátka dokonalé! Všechno!
Cena kurzu zahrnuje:
❤️ Skutečně péči lektora a personálu,
❤️ Veškeré suroviny, u nichž klademe velký důraz na čerstvost a kvalitu,
❤️ Kvalitní víno, exkluzivní čajové směsi, prémiovou kávu a vodu,
❤️ Zapůjčení zástěry MegaEvent.eu v průběhu kurzu,
❤️ Certifikát o absolvování kurzu
❤️ A něco navíc