Hrabovský půlmaraton

Rok se s rokem sešel a opět tady byl téměř konec prázdnin a stejně jako loni byl s tímto obdobím spojen Hrabovský půlmaraton. Termínovka je nabitá, a tak již podruhé musel být závod uspořádán v dřívějším termínu než jak bývalo v Hrabové zvykem. Málokdo si dokázal představit, že by mohlo být letos stejně „brutální“ počasí jako loni, kdy vlhkost vzduchu připomínala prádelnu. Ano, v sobotu to prádelna nebyla, ale teplota atakující 30 °C ze závodu udělala „peklo“ 😊. Vůbec se nedivím, že se našlo pár jedinců, kteří to vzdali a nedoběhli. Sám jsem dobíhal v téměř tréninkovém tempu a nějaké závodění mi bylo minimálně poslední 3 kola, což je téměř polovina půlmaratonu, u zadní části těla, však víte u které 😊.

Byli v závodě i tací, které podmínky nijak výrazně nelimitovaly a občas jsem zaslechl, že si někdo v závodě udělal „osobáček“….smekám!!! Hlavně čtvrtmaratonci to vychytali. Nemuseli být na trati tak dlouho a jejich sestupná výkonnost nebyla tak razantní. A když jsme u nich, mezi muži zvítězil Martin Tofel z Kozlovic v čase 39:56 minut. Druhý necelých 6 sekund za ním finišoval náš Jan Benbenek a třetí doběhl Patrik Hanzlík z Dolního Benešova – Zábřehu 43:48 min. Mezi ženami jasně vyhrála Petra Pastorová 47:19 min. Další dvě příčky získaly Lucie Bačová z AKEZ Kopřivnice 52:16 a Zuzana Lippová z SK Černé plíce 53:07 min.

V hlavním závodě nenechal nikoho na pochybách papírový favorit David Flaša (Abstinenční repre), hned od začátku se ujal vedení a svůj náskok až do cíle už jen zvětšoval. Vyhrál časem 1:21:05 hod. Další dvě místa už patřily našim běžcům a to v pořadí druhý Marek Škapa 1:26:37 a třetí Ondřej Dominik 1:27:22 hod. Ženskou kategorii si pohlídala zkušená Eva Filipiová (Šumperk/Alisy Sport Team) s cílovým časem 1:29:09 hod. Druhé místo v osobáku 1:30:56 brala Jaroslava Ježková (SALOMON) a třetí skončila Hana Legerská (SSK Vítkovice) 1:32:47 hod.

Náš oddíl statečně reprezentovali Dan Šindelek 1:31:07, Petr Škrabánek 1:34:49 a 1. místo v kategorii, Roman Slowioczek 1:43:12 a 3. místo v kategorii, Jan Fousek 1:48:08, Tomáš Lipina 1:57:22, Miroslav Valošek 2:00:59, Alfons Vytisk 2:09:26 a 1. místo v kategorii a Josef Smola 2:30:08 a 3. místo v kategorii.

Poděkování opět patří pořadatelům, obci Hrabová, sponzorům a všem, kteří se na organizaci podíleli. Další závod Hrabovských běhů bude Běh 17. listopadu, takže na svátek Boje za svobodu a demokracii opět v Hrabové na viděnou.

Ondra

Facebook Comments

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..