Běh Olbramicemi

Tým okolo manželů Dedkových v neděli 11. srpna uspořádal jubilejní 10. ročník Běhu Olbramicemi. Opět bylo na výběr ze dvou běžeckých tratí. Hlavní závod měřil šestnáct kilometrů a ten doprovodný měl kilometry čtyři. Zazávodili si také děti a součástí byl také Nordic Walking, který kopíroval obě běžecké trasy. Závod byl podpořen z rozpočtu města Olbramice a bylo to znát. Za „kilíčko“ startovného předem, na místě to bylo 150,-Kč, dostali závodníci v cíli nápoj, klobásu a fidorku. Navíc byly na stolech k pojídání buchty a jiné pochutiny. Potrženo sečteno člověk dostal více než do závodu vložil. A k tomu jako super bonus ta sice náročná, ale moc pěkná trasa hlavního závodu. Počasí se nedalo téměř nic vytknout krom jedné podstatné maličkosti. Spíše, než na běh to byla teplota ideální na chytáni bronzu někde u vody.

Na krátké trati patřil k favoritům náš Jan Benbenek a své papírové předpoklady přetavil ve vítězství v čase 13:53 minut. Z našeho oddílu běžela ještě Jana Dominiková a 4 km zvládla za 20:36 minut.

V hlavním závodě se jal tempo udávat Daniel Matejovič, jenž si a začátku vytvořil náskok. Ten pomaličku stahoval Matouš Vrzala z SSK Vítkovice, Daniela doběhl a v závěru mu nedal šanci a zvítězil v čase 1:06:30 hod. Daniel na něj v cíli ztratil 52 sekund. Třetí místo si pohlídal náš Ondřej Dominik finišující v čase 1:10:17 hod.

Mezi ženami kralovala časem 1:24:08 Iva Pachtová z Ostravy. Následovaly ji Zuzana Lippová z SK Černé plíce 1:31:21 a Alena Kalwarová z BK Ludgeřovice 1:37:45 hod.

Náš oddíl ještě reprezentovali Tomáš Lipina 1:48:51 a Alfons Vytisk 1:50:28 hod.

Ač šlo o 10. roční, já zde byl poprvé. Musím však upřímně uznat, že vědět, o jak krásný závod se jedné, byl bych zde již dříve. Je z podivem, že zde byla tak nízká účast a to závod nekolidoval z žádným jiným v blízkém okolí. Tak snad zde za roku bude účast daleko vyšší.

Ondra

 

Facebook Comments

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..