16. Memoriál Františka Ohery, sobota 15. února 2020
Asi i příroda ví, že zima se všemi ohavnými průvodními jevy nemá ve městě co dělat, a že lépe se poběží v teple za sluníčka. Letošní třebovické memoriály – Dubničkův 11. ledna a Oherův 15. února – se totiž nesly v tuze příznivých podmínkách. Hlavně ten druhý, na němž dokonce prakticky ani nefoukalo; bylo to na kraťasy a tričko!
Nebýt naopak polských i slovenských účastníků, vypadalo by to na trati po čtyřech okruzích (půlmaratonci měli vzhledem k „pohárové“ akci účast hojnější) z osmi poněkud pustě. Oherův memoriál letos každopádně patřil Ivanu Raffayovi ze Záhoráckého Fríškého Tímu, který prokázal, že já nejsem v žádném případě sběrač, který bude mít za nejkratší dobu co nejvíce maratonů. On začal o rok později, v červnu 2016, a už v únoru 2020 si připisoval závod s číslem 100! Jubileum měl rozběhnuté dobře – z počátku moc rychle – až jsme se s jeho chotí Světanou při společně absolvovaném půlmaratonu divili. Stovka nestovka, závodilo se, tak jsem se mu pomalu a jistě přibližoval a v závěrečném kole se prostě „musel“ do cíle podívat, jak takový slavný maratonský doběh vypadá. Což znamenalo, že jsem tam na něho také musel počkat, ale ne dlouho, já dobíhal za 3:53:23 a Ivan za 3:55:32… Došlo i na šampaňské, které v únoru na sluníčku za necelé čtyři hodiny slušně zteplalo. Jeden hlt stačil.
Slavila (asi určitě) i Magda Drastichová, která dokázala na Oherovi překonat na půlmaratonu všechny ženy a zaběhnout si osobák za 1:33:24! To se pak zapomínají na občerstvovačce kraťasy – stejně divné, když celou dobu závodila v dlouhých elasťákách, že? Vítězi letošního únorového memoriálu se stali v maratonu Filip Tomanec (3:00:01) a v půlmaratonu Petr Muras (1:14:03). Výkony zástupců MK Seitl – bylo jich moc – vypisovat nebudu, jsou ve výsledcích.
Radek Luksza
PS: Jubilant, stovkař, je na snímku druhý zprava.
Objevte kouzlo české kuchyně s kuchařem roku 2019/2020 Vojtěchem Petrželou. 4 chodové letní menu s dezertem a neomezenou degustaci dobrého vína.
Vojtěch Petržela – kapitán národního juniorského týmu Asociace kuchařů a cukrářů ČR a česko-slovenského týmu v carvingu. Stal se absolutním vítězem světového poháru v carvingu, vítězem mistrovství světa ve Stuttgartu (2017), je nositelem dvou zlatých medailí z kuchařské olympiády v Erfurtě (2016), dvojnásobným vítězem Mezinárodních juniorských šampionátů v letech 2017 a 2018 a nositelem titulu Kuchař roku 2019/2020.
Vojtěch Petržela sestavil letní menu, o němž budete ještě dlouho vyprávět:
Křupavé těsto s tatarákem z marinovaného mořského vlka s olivami,
Krém z bílého chřestu s marinovaným chřestem a uzeným lososem,
Kachní prso se slaninovou marmeládou, křenovou pěnou a řepou,
Ananasový crumble s pistácií a kokosovým jogurtem.
Spolu s Vojtěchem Petrželou a jeho citem pro vyvážení ingrediencí se ocitnete blízko gurmánskému nebi. Bude to zkrátka dokonalé! Všechno!
Cena kurzu zahrnuje:
❤️ Skutečně péči lektora a personálu,
❤️ Veškeré suroviny, u nichž klademe velký důraz na čerstvost a kvalitu,
❤️ Kvalitní víno, exkluzivní čajové směsi, prémiovou kávu a vodu,
❤️ Zapůjčení zástěry MegaEvent.eu v průběhu kurzu,
❤️ Certifikát o absolvování kurzu
❤️ A něco navíc